Home > General > El PIB americà sorprèn a l’alça

El PIB americà sorprèn a l’alça

30/11/2023

La dada clau del dia d’ahir va ser el PIB americà. La xifra va millorar les expectatives, superant el 5%, concretament es va situar en un 5,2% versus el 4,9% de la dada preliminar (el qual ja havia superat les expectatives en el seu moment). La revisió a l’alça principalment ve per revisions a l’alça de la part d’inversió fixa no residencial i de la despesa dels governs estatals i locals, parcialment compensat per la revisió a la baixa de la despesa dels consumidors. El consum personal, el gran motor de l’economia americana, va créixer finalment un 3,6% anualitzat en comptes del 4% anunciat. El mercat americà va obrir en positiu després de conèixer la dada de l’IPC. Seguint amb les dades macroeconòmiques, des d’Europa ahir va destacar la inflació d’Espanya, que va caure tres dècimes, fins al 3,2% interanual, la menor dada des de l’agost, tot i que la dada subjacent (que exclou aliments frescos i productes energètics per la seva alta volatilitat) va tornar a caure, fins al 4,5%. També es va conèixer la dada d’IPC d’Alemanya, que es va moderar al nivell més baix dels darrers 28 mesos, concretament es va situar en el 3,2% al novembre, superant les estimacions dels analistes, situant-se així en nivells que no es veien des del juliol del 2021. Als Estats Units, addicional al PIB, una altra dada important va ser la publicació del Llibre beige de la Reserva Federal, on l’organisme publica les seves previsions econòmiques. Avui destacarà la dada d’inflació de l’eurozona, amb previsions que es redueixi fins al 2,8%. Alhora, hi haurà compareixença de la presidenta del BCE.

Categories: General Tags: