Home > General > El PIB americà i la inflació de l’eurozona marcaran la setmana

El PIB americà i la inflació de l’eurozona marcaran la setmana

28/11/2023

Ahir es va iniciar la setmana amb lleugeres correccions als mercats europeus. La borsa que millor es va comportar va ser l’IBEX, tot i que va acabar en vermell. Els millors valors van ser Merlin Properties, Acciona i Solaria Energia, i els més castigats van ser del sector financers, destacant Banco Santander, que va caure un 1,29%. Ahir precisament es va conèixer que Santander era l’única entitat espanyola considera banc sistèmic en l’àmbit mundial. Aquesta setmana les borses estaran molt atentes a dades macroeconòmiques tant europees com americanes. Els dies claus seran demà i dijous. Dijous coneixerem les xifres de la inflació de l’eurozona corresponents al novembre. Els analistes esperen que la dada sigui inferior a l’anterior, que es va situar en un 2,9%, i s’espera que pugui arribar a nivells no vistos des de fa dos anys, proP del 2,7%, tot i que la xifra estaria molt pròxima a l’objectiu del 2% del Banc Central Europeu. L’alegria que això pot aportar es refreda per les expectatives que la dada empitjori al desembre. L’altra dada que esperarà el mercat serà el PIB del tercer trimestre dels Estats Units, que coneixem demà al migdia a Andorra. Els analistes esperen que sigui pròxima al 5%, des del 2,1% anterior. Des dels EUA un cop conegut el PIB, l’altra dada que marcarà el rumb dels mercats serà la xifra de preus de despeses de consum personal americans, atès que la dada agrada molt a la Reserva Federal, i pot donar indicis de quina serà la seva decisió en la reunió del desembre. Ahir el Brent  va cotitzar a nivells de 80 dòlars el barril, pendent de l’OPEP+.

Categories: General Tags: