Home > General > Lleugera millora d’indicadors que anticipen l’activitat a la zona euro

Lleugera millora d’indicadors que anticipen l’activitat a la zona euro

24/11/2023

Ahir van sortir publicats els índexs PMI, que permeten anticipar l’activitat tant del sector manufacturer com del sector serveis de la zona euro. Aquests índexs mostren una lleugera millora respecte al mes anterior, però evidencien que l’activitat a la regió segueix clarament en zona de contracció (per sota de 50 punts). El PMI compost se situa en els 47,1 punts (46,5 a l’octubre), el PMI manufacturer en els 43,8 punts (43,1 a l’octubre) i el PMI de serveis en els 48,2 punts (47,8 a l’octubre). D’altra banda, l’ocupació cau per primera vegada en gairebé tres anys a mesura que la desacceleració econòmica en la zona euro continua.

La producció industrial va baixar per vuitè mes consecutiu en el conjunt de l’eurozona, mentre que els serveis van registrar el seu quart descens de l’activitat, però a un ritme més moderat. La reducció de l’activitat total s’explica principalment per la caiguda de les noves comandes rebudes, la menys pronunciada dels últims quatre mesos.

Ahir les borses europees van cotitzar sense la referència de Wall Street (tancat per festiu) tancant amb lleugeres pujades. Així, l’Eurostoxx-50 va revalorar-se un 0,22%, i la resta d’índexs europeus van tancar amb revaloritzacions molt similars. 

Ahir també es van conèixer les actes de l’última reunió del Banc Central Europeu (BCE), en les quals es pot apreciar com l’organisme ha reorientat el debat cap a no passar-se amb l’enduriment de la política monetària. 

 

Categories: General Tags: