Home > General > Les borses europees cotitzen sense referències de Wall Street

Les borses europees cotitzen sense referències de Wall Street

23/11/2023

Ahir les borses europees van obrir amb optimisme, pujant i trencant la tendència de les borses americanes de dimarts, després de conèixer les actes de la Reserva Federal, de les quals s’extreia una visió de cautela dels membres, deixant oberta la possibilitat de noves pujades de tipus atès que els preocupa que la inflació encara es manté en nivells inacceptablement elevats, i creuen que es requereixen més proves que la inflació va pel bon camí, abans de decidir l’aturada de les pujades de tipus definitiva. En aquest mateix sentit, exposant cautela, van anar els comentaris del vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, indicant que les perspectives del mercat sobre l’evolució de l’economia és optimista, i que creu que és aviat per parlar de retallades dels tipus. Ahir els resultats de Nvida, la companyia de semiconductors líder mundial, van ser rebuts als mercats sense gaire entusiasme. Dels resultats van destacar els ingressos superiors als esperats pel mercat, que triplicava els ingressos del tercer trimestre del 2022. El marge brut de beneficis es va situar en el 75%, batent el 72,5% esperat pel mercat. L’únic punt més negatiu va ser la perspectiva de vendes a la Xina, les quals esperen que es redueixin de manera significativa en el trimestre vinent. Tot i que la companyia espera poder compensar aquesta disminució amb les vendes en altres regions, fet que va provocar que els mercats obrissin penalitzant la companyia, que fins a aquesta data portava una revaloració de l’any espectacular. Avui la borsa americana restarà tancada, per la festivitat del dia d’Acció de Gràcies.

Categories: General Tags: