Home > General > La Reserva Federal provoca correccions als mercats

La Reserva Federal provoca correccions als mercats

22/09/2023

Les borses europees van obrir negatives després del tancament de Wall Street. La reunió de la Reserva Federal no va convèncer les borses americanes, fet que va provocar un gir en negatiu. Finalment, la Fed no es va sortir del guió i va mantenir els tipus d’interès en el rang de 5,25-5,5%, el nivell més elevat dels darrers 22 anys. Tot i que l’organisme no va continuar apujant els tipus, sí que va preveure la possibilitat d’una altra pujada aquest any (el sostre d’aquest cicle es manté en el 5,5-5,75%), com es va veure en les projeccions (dots), però sobretot va sorprendre per les menors retallades de tipus esperats per al 2024-2025, que deixarien el tipus de referència en el 5,1% i el 3,9%, davant del 4,6% i el 3,4% del juny, en un context de fortes i optimistes revisions de PIB a l’alça. Ahir les borses americanes a l’obertura no van ser capaces de recuperar part del terreny perdut el dia anterior, fet que va provocar que les europees no tinguessin suport per recuperar-se, i tancaven amb caigudes superiors a l’1% en general. Els índexs més afectats van ser el MIB Itàlia, el CAC i l’Eurostoxx-50. També vàrem conèixer la decisió de tipus del Banc d’Anglaterra, que com la Fed va decidir aturar les pujades de tipus després de 14 de consecutives des del desembre del 2021, mantenint els tipus en el 5,25%, màxim des del 2008. Aquesta decisió té lloc just després de saber-se dimecres les bones dades d’infl ació, que es va desaccelerar contradient les previsions dels analistes, que esperaven pujades. També el banc suís va sorprendre el mercat amb l’aturada de pujades de tipus.

Categories: General Tags: