Home > General > L’IPC britànic anima les borses

L’IPC britànic anima les borses

21/09/2023

Les borses europees es van animar ahir després d’uns dies de correccions als mercats. Recolzades, d’una banda, per l’aturada de pujades en el preu del petroli, tot i que ahir Goldman Sachs va afegir-se als analistes que veuen el preu del barril del Brent a 100 dòlars. L’altra dada que va moure els mercats europeus va ser la dada d’IPC del Regne Unit que va donar ales a les borses a pujar, tot i la manca de la dada clau del dia, que es va conèixer amb les borses europees tancades, la Reserva Federal i la decisió final respecte als tipus d’interès i les previsions de tipus. Així les borses europees van tancar amb sòlides pujades, l’Eurostoxx tancava +0,8% pujant, el DAX +0,75%, l’índex europeu que més va pujar ahir va ser el MIB Itàlia, +1,64%, gràcies especialment al sector financer que va pujar amb força. L’IBEX també va ser un dels índexs que va lluir ahir, destacant pujades del sector bancari, sent els valors més destacats Banco Sabadell, pujant un 3,98%, BBVA un 2,46% o Banco Santander 1,7%.
La xifra d’inflació al Regne Unit va sorprendre els analistes, caient de manera inesperada situant la dada en un 6,7%, quan les previsions preveien que la xifra es situés en un 7%, derivat de la recent pujada de preus de l’energia. Aquesta xifra es coneixia just un dia abans de la Reunió del Banc d’Anglaterra, que s’ha de produir avui.
Avui també es produirà la reunió del Banc Central Suís. Pel que fa a les dades macroeconòmiques avui el mercat estarà atent a les peticions de subsidi d’atur setmanal i de l’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, tot just un dia després de la reunió de la Reserva Federal.

Categories: General Tags: