Home > General > Avui la Reserva Federal és la gran protagonista

Avui la Reserva Federal és la gran protagonista

20/09/2023

L’OCDE ahir va publicar les seves previsions per als propers anys, en què es preveia una desacceleració a mesura que els augments de tipus van afectant negativament l’activitat i el truncament de les expectatives de recuperació rapida a la Xina després de la crisi de la covid-19. Les previsions estimen que el creixement es redueixi fins al 2,7% el 2024 i sigui del 3% el 2023.
Finalment, la dada d’inflació de l’eurozona va sorprendre positivament i va baixar una dècima respecte a les expectatives dels analistes, situant-se en un 5,2%. La tendència de desinflació segueix, tot i que la xifra segueix lluny de l’objectiu del 2% del Banc Central Europeu. La dada subjacent es manté inalterada en nivells del 5,3%.
Avui el mercat estarà molt pendent de la reunió de la Reserva Federal, la resolució es coneixerà amb el mercat europeu tancat. Els analistes descompten que la Fed aturi les pujades de tipus, així com va fer el mes de juny, però la clau en aquesta ocasió seran els famosos dot plot o diagrames de punts, que és el gràfic en què cada membre del comitè situa on creu que estaran els tipus d’interès en un termini determinat. D’aquest diagrama es podrà extreure quan s’espera que comencin les baixades de tipus i a quin ritme. Durant aquesta setmana no tan sols tindrà lloc la reunió de la Fed, també coneixerem les decisions de política monetària d’altres grans bancs centrals, com el d’Anglaterra, Suïssa, Noruega o Suècia.
La decisió dels bancs centrals estarà molt pressionada per les pujades recents del preu de l’energia, concretament el ral·li viscut les darreres setmanes en el cru degut a les pors generalitzades pel dèficit de subministrament. Això va portar que el barril pugés per sobre dels 95 dòlars, i inclús hi ha analistes que pronostiquen que pugi fins als 100 dòlars el barril.

Categories: General Tags: