Home > General > La setmana de la Reserva Federal

La setmana de la Reserva Federal

19/09/2023

Els mercats van iniciar la setmana amb la vista sobre demà, a causa de la reunió de la Reserva Federal. Els mercats europeus van obrir amb dubtes i a l’obertura de Wall Street les pèrdues es van ampliar, tancant així amb el bon to de la setmana anterior, en què tant Wall Street com les borses europees tancaven amb pujades, destacant sobretot l’S&P-500, que va pujar un 2,55%.
El preu del petroli inicia la setmana amb pujades novament cotitzant a nivells prop de 95 dòlars el barril Brent i superant els 90 dòlar el WTI, impulsat per l’anunci de retallades addicionals per part de l’Aràbia Saudita i de Rússia fins a final d’any. Alhora, l’Agència Internacional de l’Energia també va predir que aquestes retallades donarien lloc a un dèficit del mercat fins al quart trimestre del 2023, fet que subratlla les preocupacions per l’escassa oferta. Aquesta pujada dels preus de l’energia està pressionant directament la inflació. La gran majoria d’analistes preveuen que el repunt de la inflació serà puntual i en breu els nivells de l’IPC es normalitzaran.
Amb l’escenari de visualitzar la fi de les pujades de tipus del BCE i en espera de la reunió de la Reserva Federal, el dòlar americà durant la setmana anterior es va apreciar amb el to dovish del Banc Central Europeu. Així, el canvi eurodòlar iniciava la setmana en els nivells de final de setmana, cotitzant prop d’1,067.
Avui la dada estrella serà la xifra d’IPC de la zona euro. S’espera que la dada s’ampliï després de la publicació la setmana passada de països europeus on van observar el repunt de les xifres, principalment per la partida d’energia.

Categories: General Tags: