Home > General > La producció industrial xinesa dona suport a les borses

La producció industrial xinesa dona suport a les borses

16/09/2023

Un dia després de la reunió del BCE, la interpretació dels analistes sobre el discurs de la presidenta, Christine Lagarde, va ser un altre, llegint més que les taxes de tipus es mantindran elevades durant més temps. Desfent el moviment vist dijous a la renda fixa, pràcticament les referències core es van quedar en els nivells previs a la reunió del BCE. Així, ahir el bo americà a 10 anys obria cotitzant per sobre del 4,30% i el Bund a 10 anys recuperava el rendiment del 2,65%. L’eurodòlar iniciava la sessió d’ahir mantenint-se prop d’1,065.
Alhora s’iniciava el dia amb dades macroeconòmiques de la Xina, reflectint unes xifres més positives. La producció industrial va créixer un 4,5%, per sobre de les xifres del juliol, que se situaven en un 3,7%, i el 3,9% que preveien els analistes. Aquesta dada aporta esperances que l’economia xinesa es reactivi i la possibilitat que les pujades de tipus estan pròximes a la fi s’ha llegit positivament a les borses, fet que provocava que les borses europees obrissin alcistes, continuant amb l’optimisme viscut dijous.
En to macroeconòmic, ahir es van conèixer xifres d’inflació de l’eurozona. Aquest cop li va tocar el torn a França, pujant la dada fins al 4,9%. Es tracta del primer repunt en els darrers tres mesos, degut a l’increment del cost de l’energia, després de l’anunci de noves retallades de producció. Si observem la dada subjacent, que exclou l’efecte de l’energia i aliment, s’ha reduït fins al 4,6% interanual. La xifra d’Itàlia va situar-se en un 5,5%.
Les bones dades xineses van impulsar ahir el preu del petroli i van fer que es mantingués en nivells màxims.

Categories: General Tags: