Home > General > El mercat laboral americà torna a sorprendre

El mercat laboral americà torna a sorprendre

03/06/2023

Les borses europees van iniciar en positiu el darrer dia de la setmana, amb optimisme després que ahir P. Harker, membre de la Fed, es mostrés partidari d’aturar les pujades de tipus per un temps atesa la bona evolució de la inflació. Això es reflecteix en l’obertura de les borses, amb confiança que la Reserva Federal pausi les pujades al juny. També va recolzar aquest optimisme la moderació de les dades del mercat laboral conegudes ahir i el fort rebot del sector tecnològic, juntament amb els tancament del mercat asiàtic en positiu.
Ahir el dia va estar marcat per dades del mercat laboral. Es van conèixer les dades del mercat espanyol, publicant-se unes xifres rècord a la seguretat social, presentant un nombre d’afiliats de 20,8 milions de persones per primer cop a la història. Des dels Estats Units, la dada clau d’ahir va ser l’informe de treball del maig, que es va situar en 339.000 individus, i la taxa d’atur va pujar fins al 3,7%. La dada per sota de 200.000 era el que esperaven els analistes, que constataria refredament del mercat laboral i per tant menors pressions inflacionistes derivades de les pujades salarials, però no ha estat així. Entre les dades que vàrem conèixer dijous l’enquesta d’ADP va tornar a situar-se en nivells elevats i els vacants laborals de l’abril tornaven a sorprendre pujant.
Diferents membres del BCE també s’han pronunciat. Després dels comentaris dijous de Christine Lagarde i del vicepresident Luis de Guindos, ahir es va pronunciar Fabio Panetta, membre del comitè executiu i del consell de govern del Banc Central Europeu, que va assegurar que el senyal d’on és la taxa terminal dels tipus d’interès és molt difícil de preveure. Tot i que a l’entrevista que va concedir a Le Monde indica que creu que el final de les pujades no està lluny, no creu que sigui el final, fet que augura una nova pujada de 25 punts en la reunió del juny i probablement una altra al juliol.

Categories: General Tags: