Home > General > La inflació americana sorprèn els mercats

La inflació americana sorprèn els mercats

11/05/2023

La xifra de la inflació dels Estats Units no va deixar indiferent ningú. La dada pròpiament dita va situar-se per sota del previst, en concret en un 4,9% interanual per primer cop en els darrers dos anys. El consens esperava que la dada se situés en un 5%. Aquesta dada eleva les expectatives que la Reserva Federal mantingui els tipus d’interès en els nivells actuals (5,00%-5,25%). El mercat americà va llegir positivament aquesta dada i va obrir amb certes pujades, arribant inclús a cotitzar amb pujades de l’1% l’índex Nasdaq. En canvi, l’alegria no es va estendre a Europa, tancant totes les places amb lleugeres caigudes.
La dada americana va tenir un primer impacte en la divisa comunitària enfortint-la. Donada la previsió d’una Fed més dovish, en contrast amb les expectatives de més pujades per part del Banc Central Europeu, va fer que l’euro agafés impuls en un primer moment pujant des d’1,0945 previ a la dada a trencar l’1,10, per després desfer part del camí recor­regut.
La renda fixa també va reaccionar amb estrenyiments de les corbes. Així, el bo a 10 anys va passar a cotitzar per sota del 3,5% i el deute core europeu, també, concretament el bund a 10 anys va arribar a cotitzar a nivells per sota del 2,30%
Ahir es va conèixer addicionalment a la dada americana la xifra d’IPC d’Alemanya, que es va comportar tal com esperaven els analistes, confirmant així la pujada de la dada fins al 7,2%.
El mercat del petroli va posar fre al recent rebot, després de conèixer l’increment d’inventaris setmanals de cru als Estats Units. Així, el barril de Brent va passar a cotitzar a nivells de 76 dòlars.

Categories: General Tags: