Home > General > Iniciem la setmana amb dubtes

Iniciem la setmana amb dubtes

09/05/2023

Ahir vàrem arrencar la setmana sense un signe clar a les borses, després de les decisions de tipus dels bancs centrals i les contínues turbulències dels bancs americans la setmana anterior, juntament amb la sorpresa del mercat laboral americà divendres que reflecteix fortalesa. Divendres les dades laborals van sorprendre el mercat, creant-se 253.000 llocs de treball durant l’abril, una xifra que supera clarament la dada prevista pels analistes 180.000. La taxa d’atur, en aquest context, es va situar en el mínim dels darrers 50 anys, en el 3,4%, en contra de les expectatives, que esperaven una petita pujada.
Pel que fa a les turbulències del sector financer americà, després de quasi desplomar-se en 24 hores més del 60% de la capitalització dijous, divendres es tornaven a viure moments de volatilitat, tot i que en positiu, i la banca regional pujava de manera colossal, Pacífic Western Bank i Western Alliance Bancorporation van pujar un 82,97% i un 51,59%, respectivament. Ahir la primera mantenia el to positiu, arribant a pujar més d’un 20%, mentre que Western obria pujant més modestament. Però mantenint el to positiu amb el qual es va tancar divendres.
La setmana en to macroeconòmic va començar amb la dada de producció industrial d’Alemanya, que va decebre caient un 3,4% al març en comparació amb el mes anterior. La baixada va ser molt superior a allò que esperaven els analistes i contrasta amb el repunt que vàrem tenir al febrer. L’índex SENTIX també va llançar signes de pessimisme a la zona euro, situant la xifra en -13,1 en la seva lectura del maig davant de la dada anterior, -8,7%. La referència és la més negativa des de principi d’any i contrasta amb la millora que s’anticipava.
La dada clau de la setmana serà la taxa d’inflació dels Estats Units de l’abril que es publicarà demà.

Categories: General Tags: