Home > General > Ahir li va tocar el torn al Banc Central Europeu

Ahir li va tocar el torn al Banc Central Europeu

05/05/2023

Ahir els mercats van cotitzar la nova pujada de tipus del Banc Central Europeu. La institució va decidir reduir el ritme de les pujades de tipus, i només va pujar en aquesta ocasió 25 punts bàsics per setè mes consecutiu. Deixant la porta oberta a repetir la mateixa pujada en la propera reunió del mes de juny amb l’objectiu de portar els tipus a nivells més restrictius, indicant que no hi ha un número establert on està el territori suficientment restrictiu, segons va indicar la presidenta, Christine Lagarde. Aquesta decisió es va prendre amb el consens de tots els membres, tot i que hi havia membres a favor de pujar 50 en comptes de 25 punts. Amb aquesta nova pujada la taxa de dipòsit es situa en 3,25%, la resta de tipus principals també els va pujar 25 pbs, situant el tipus de refinançament fins al 3,75% i la facilitat marginal de crèdit en un 4%.
L’impacte en els mercats no va trigar a produir-se. Així, l’euro va perdre posicions contra el dòlar arribant a cotitzar al final de la jornada europea per sota d’1,10.
Pel que fa a la renda fixa, els bons governamentals van retrocedir, sobretot el tram curt. Així, el Bund alemany a 10 anys cotitzava entorn al 2,17%, el bo d’Espanya a 10 anys se situava entorn al 3,26% i el de dos anys passava de cotitzar a nivells del 2,95% abans de la reunió a cotitzar a nivells del 2,77% al final de la jornada. El Treasury americà també es va veure afectat, retrocedint la yield amb la decisió el dimecres de la Reserva Federal, cotitzant el de 10 anys ahir a nivells del 3,34%. Recordem que la Fed va pujar 25 punts bàsics, situant el rang de tipus en 5%-5,25%, i va modificar el discurs indicant que el comitè monitoritzarà de prop la informació i estudiarà si fos necessari ajustar la seva posició, així amb aquesta actuació podrien tancar el cicle de 10 pujades de tipus consecutives.

Categories: General Tags: