Home > General > Europa, en espera de la decisió de la Reserva Federal

Europa, en espera de la decisió de la Reserva Federal

04/05/2023

Els mercat europeus van cotitzar ahir amb cautela en espera de la decisió de tipus de la Reserva Federal, que es va produir amb la borsa europea ja tancada. D’aquesta manera, les borses europees van cotitzar amb l’expectativa de que la Fed incrementaria el preu del diner en 25 punts bàsics, pujant així el rang fins al 5-5,25%. Les principals borses europees van tancar el dia amb lleugeres pujades, a excepció de l’IBEX, que va quedar endarrerit, perjudicat per les correccions del sector bancari que encara es van produir ahir.
En aquest context de pujades de tipus, l’euríbor (la referència clau per a la gran majoria d’hipoteques) va tancar el mes d’abril en màxims, situant-se la referència a dotze mesos d’abril en 3,757% davant del 3,647% al març. Com a conseqüència s’ha vist a Europa un enfonsament molt important de peticions d’hipoteques, segons una enquesta bancària del Banc Central Europeu.
Ahir també es van conèixer dades del mercat laboral americà, veient un repunt en la creació de llocs de treball en el sector privat, sent la xifra més alta des de juny de l’any passat. Per contra, es veu alentiment de la pujada dels salaris. També es va conèixer la xifra d’atur de l’eurozona, que va sorprendre baixant fins al 6,5%, mínim històric, per sota de les expectatives del mercat.
Avui els mercats estaran atents a la decisió de tipus per part del Banc Central Europeu. Coneixerem la decisió pels volts de les dues del migdia, i mitja hora després tindrem la roda de premsa de la presidenta, Christine Lagarde. Tan important serà la decisió com allò que s’expliqui després i es pugui indicar quines seran les decisions futures de la institució. Pel que fa a resultats empresarials, avui destacaran des dels Estats Units la companyia tecnològica Apple, el motor de recerca hotelera Booking i companyies d’oci com Royal Caribbean Cruise.

Categories: General Tags: