Home > General > Els gegants tecnològics americans no defrauden

Els gegants tecnològics americans no defrauden

27/04/2023

Ahir el mercat americà va obrir amb fort rebot, trencant la tònica de dimarts, gràcies a la bona acollida dels resultats de les grans tecnològiques americanes.  Alphabet i sobretot Microsoft va pujar amb força ahir. Ambdós gegants tecnològics van batre les expectatives dels analistes. Microsoft va arribar a una facturació 52.900 milions de dòlars; Alphabet va sorprendre amb el seu benefici i per l’anunci d’una recompra de 70.000 milions. La nota més negativa van ser els resultats de PepsiCo. La jornada a Europa va iniciar-se de nou amb pressions al sector financer com la jornada anterior, tancant els mercats amb lleugeres caigudes. L’índex més perjudicat va ser el CAC-40, caient quasi un 1%. Únicament va aconseguir tancar en positiu l’IBEX.
Ahir va destacar l’enfonsament de la companyia de videojocs Activision Blizzard després del bloqueig de Regne Unit a l’adquisició de Microsoft. L’argument és que considera que la tecnològica ja té una gran posició en el sector dels videojocs, per la qual cosa considera que perjudicaria la competència.
Des d’Alemanya es mostren signes de confiança dels consumidors germànics, segons l’índex elaborat per GfK, que el situa en -25,7, millor que el mes anterior i que les previsions dels analistes. Tot i la millora, cal tenir en compte que segueix en terreny negatiu. Les expectatives d’ingressos van augmentar per setena vegada consecutiva, tornant per primera vegada al nivell anterior de l’inici de la guerra a Ucraïna.
Avui el mercat estarà atent a la publicació del PIB del primer trimestre dels Estats Units. El mercat espera que es redueixi, situant-se en un 2%. També coneixerem les noves peticions de subsidis d’atur i dades del mercat immobiliari dels Estats Units.

Categories: General Tags: