Home > General > La setmana dels bancs centrals

La setmana dels bancs centrals

24/03/2023

El mercat europeu ahir va obrir amb un to de cautela, després de l’actuació i el posterior missatge del president de la Fed. La Reserva Federal va pujar 25 punts bàsics, situant els tipus en el rang de 4,75%-5,0%, tot i que va donar un missatge tranquil·litzador als mercats indicant que està disposada a subministrar tota la liquiditat que faci falta durant aquest any per evitar problemes addicionals. Però posteriorment va parlar la presidenta del Tresor, Yellen, que va advertir que no s’està considerant assegurar els dipòsits sense l’aprovació del Congrés, això va frustrar les esperances de la indústria d’una garantia governamental ràpida per aturar l’amenaça de nous períodes d’inestabilitat al sector bancari. Tot això va provocar que dimecres el mercat de Wall Street tanqués molt negatiu, i va fer que Europa obrís recelosa i amb un to negatiu, tot i que un cop va obrir el mercat americà amb un to més positiu la tendència europea va millorar. A excepció de l’IBEX, que va tancar en negatiu per la forta exposició al sector financer, que va ser dels més perjudicats de la sessió, i el FTSE-100, després que el Banc d’Anglaterra ahir anunciés una nova pujada de tipus situant-los en un 4,25%, el nivell més alt des del 2008.
De la reunió de la Reserva Federal també es va conèixer la previsió del PIB per al 2023-2024, rebaixant marginalment a la baixa la dada fins al 0,4% i l’1,2%, i una dècima el deflactor subjacent del consum, fins al 3,6% i el 2,6%, respectivament.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir es va conèixer la dada d’atur setmanal dels Estats Units. Les peticions quasi no van disminuir respecte a la setmana anterior, situant-se en 191.000 noves peticions. Mantenint-se, per tant, per sota dels 200.000 individus.

Categories: General Tags: