Home > General > Atents a la reunió de la Reserva Federal

Atents a la reunió de la Reserva Federal

22/03/2023

Avui els mercats mundials estaran molt atents a la reunió que es produirà al vespre hora d’Andorra, pels volts de les vuit, quan el president de la Reserva Federal anunciarà finalment la decisió de tipus d’interès. Els mercats descompten que la pujada sigui de 25 punts bàsics, però després dels moviments dels mercats de la darrera setmana no hi ha seguretat de la decisió que finalment prendrà la Fed. Tenint en compte que als Estats Units els problemes amb la banca encara no estan resolts, tot i que ahir el sector financer també va recolzar els mercats, destacant la forta recuperació de cotització de First Republic Bank, cotitzant amb pujades de doble dígits molt elevats, arribant a superar el 40%.
Ahir el mercat va viure moments d’eufòria. Després de la darrera setmana de fortes correccions van tenir tancaments als principals mercats europeus per sobre de l’1%, després del suport que van donar les autoritats de l’eurozona i la recuperació del sector financer. Els reguladors de l’eurozona i la presidenta del BCE, Christine Lagarde, van sortir dient que el BCE farà tot el que calgui “per preservar l’estabilitat de preus i l’estabilitat financera de la zona euro”. La presidenta del BCE va recordar el missatge llançat per la institució dijous passat, quan va apuntar que “el conjunt d’eines de política del BCE està plenament equipat per proporcionar suport de liquiditat al sistema financer de la zona de l’euro si és necessari, i per preservar la transmissió fluïda de la política monetària”.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir va destacar la dada de confiança que elabora el centre d’investigació conegut com ZEW d’Alemanya del març. La xifra va decebre situant-se en 13 enfront de 28,1 del mes anterior, provocat per la situació d’inestabilitat viscuda els darrers dies.

Categories: General Tags: