Home > General > La calma torna als mercats

La calma torna als mercats

17/03/2023

Ahir els mercats europeus obrien amb la notícia que l’entitat bancària Credit Suisse el vespre del dimecres finalment va sol·licitar a l’autoritat monetària suïssa i al supervisor del mercat financer suís accés a línies de crèdit per valor de 50.000 milions de francs, i va indicar que recomprarà uns 3.000 milions d’euros en deute sènior i que continuarà centrada en la viabilitat del seu pla estratègic per reestructurar la banca d’inversió. Els mercats es van prendre positivament aquesta notícia i obrien en positiu, l’acció va arribar a cotitzar un 30% per sobre del dia anterior tot recuperant el sector part d’allò perdut.
L’altra clau del dia va ser la reunió del BCE, que per a sorpresa de tothom pujava 50 punts bàsics addicionals, situant la taxa de dipòsit en el 3%. La decisió no va ser unànime, hi havia membres que eren favorables a pausar el ritme de les pujades, però ha pesat més la inflació que encara segueix elevada i s’espera que duri en el temps. No va indicar cap mesura addicional per salvaguardar l’estabilitat financera provocada per la por generalitzada pels casos de Silicon Valley Bank als Estats Units i Credit Suisse. Tot i que va indicar que la institució estava confiada en el sector bancari de l’eurozona, però en cas de ser necessària estan preparats per proveir liquiditat.
Tant la recuperació del sector bancari com l’actuació del Banc Central van tenir un impacte tant en les divises com en la renda fixa. L’euro es va apreciar durant la jornada d’ahir, situant-se en nivells d’1,063 contra el dòlar. La rendibilitat dels bons core europeus també es van moure, el Bund a deu anys va passar del mínim del dia de 2,109% a cotitzar per sobre del 2,23%. El Treasury americà a deu anys es va mantenir cotitzant en nivells prop del 3,5% després de conèixer les peticions de subsidi d’atur setmanal, que tornaven a estar en nivells inferiors als 200.000 individus.

Categories: General Tags: