Home > General > Atents al sector bancari europeu

Atents al sector bancari europeu

16/03/2023

Avui la cita clau serà la reunió del Banc Central Europeu i la seva decisió sobre els tipus d’interès. Ahir la inestabilitat va tornar a apoderar-se dels mercats financers, després de la calma i inclús de la recupe­ració de dimarts. Les borses europees obrien amb lleugeres caigudes, que van anar aguditzant-se a mesura que passava el matí. De nou el sector financer arrossegava les borses, amb caigudes superiors al 3,5% a l’Eurostoxx. L’entitat Credit Suisse tornava a ser la protagonista del dia, amb caigudes de quasi el 30%, situant l’acció per sota de dos francs suïssos, nivell mínim històric, i provocant caigudes generalitzades a tots els bancs europeus. Dimarts l’entitat va publicar els resultats del 2022, amb unes pèrdues netes de 7.293 milions de francs, sent el pitjor resultat de l’entitat des de la crisi financera del 2008, deixant a la vista la situació complicada que viu l’entitat, amb sortides de dipòsits de clients. La situació que vivia el banc suís s’ha agreujat amb la liquidació del banc americà Silicon Valley Bank, fet que ha provocat fortes caigudes borsàries al sector, i una crisis de confiança a l’entitat. Addicional a això, ahir es coneixia que el principal accionista, el Banc Nacional Saudita, indicava que per temes regulatoris no podia oferir més assistència augmentant la seva participació a l’entitat, atès que ja disposa del 9,88% de participació i no podria superar el 10%.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, durant el dia d’ahir es va conèixer la inflació majorista (IPP) dels Estats Units, que es va situar en el 4,6% interanual, nivell més baix des del març del 2021. També s’ha publicat l’IPC de França, situant-se en un 6,3% interanual, amb pujades a doble dígit dels aliments frescos (des del 23% fins al 15%). Des de l’Àsia les notícies són més positives, ja que es va publicar la producció industrial de la Xina, augmentant un 2,4% en els primers mesos de l’any, veient reflectida la millora a poc a poc de    la reobertura de l’economia xinesa.

Categories: General Tags: