Home > General > Turbulències als mercats

Turbulències als mercats

11/03/2023

El mercat Europeu el divendres va obrir fortament a la baixa, després del moviment de dijous a Wall Street provocat per l’augment de les preocupacions per les complicacions de finançament que s’enfronta el banc de Califòrnia Silicon Valley Bank (SVB). Els problemes de SVB principalment estan relacionats amb la seva important exposició a startups finançades per fons de capital de risc que en el context actual estan reduint el finançament i ha portat les startups a desencadenar una important sortida de dipòsits d’SVB al febrer. A això se suma al fet que SVB tenia unes carteres invertides a llarg termini que s’han vist perjudicades pel ràpid tensionament de tipus de la FED i que ha hagut de vendre per solucionar els seus problemes de finançament. Aquesta situació va provocar importants correccions de les accions de diversos bancs americans, que van arrossegar a la resta del Wall Street. Amb aquests precedents Europa obria amb fortes baixades, en especial el sector Financer. Cal tenir en compte que el sector portava una forta recuperació els darrers tres mesos, provocant que molts inversors recullin beneficis davant el risc de baixades addicionals. La renda fixa també es va veure impactada per la forta volatilitat dels mercats i va provocar moviments en els bons governamentals, els trams llargs de la corba sobirana es van moure a la baixa posant en preu la possible recessió futura. Així el Treasury americà a 2 anys va baixar del 5% i es va situar en nivells 4,78%, també va tenir moviment en el llarg termini i a 10 anys se situava entorn del 3,83% quan fa pocs dies estava al 4%. El mercat Europeu també es va veure arrossegat així el Bund Alemany arribava a baixar fins al 2,5% des del 2,7% de fa pocs dies.

Categories: General Tags: