Home > General > Sessió continuista, segueix l’optimisme

Sessió continuista, segueix l’optimisme

07/03/2023

Les principals borses inicien la setmana amb optimisme, tot i les pitjors xifres que es van conèixer ahir a Europa: les vendes minoristes de l’eurozona van ser més fluixes de l’esperat, situant-se en el 0,3% al gener, i la confiança inversora va tornar a empitjorar després de cinc mesos de millora. Ahir va destacar que la referència de tipus d’interès interbancari de Londres a tres mesos en dòlars (Libor) arribés a superar el 5% per primer cop des del 2007.
Des de l’Àsia, el govern xinès va anunciar el seu objectiu de creixement per al 2023 situant-lo en un 5,0% amb el major increment de despesa en defensa (7,2%) dels últims 4 anys.
Aquesta setmana haurem d’estar atents a Europa a les últimes dades de producció industrial de països com Alemanya o Espanya, on s’espera una retallada de mig punt el mes de gener respecte al tancament del 2022. També, s’actualitzarà l’IPC d’Alemanya, que s’hauria de mantenir sense canvis en el 8,7% segons el consens. També es publicarà la dada definitiva del creixement de l’economia de l’eurozona en la recta final de l’any passat (s’espera que no doni cap sorpresa, amb un creixement esperat de l’1,9%), segons el consens. Tot això, juntament amb els comentaris de membres dels bancs centrals marcaran l’evolució dels mercats aquesta setmana. S’està descomptant que el BCE en la seva propera reunió, el 16 de març, hauria de concloure amb una nova pujada de 50 punts bàsics i d’aquesta manera situaria el tipus de referència a Europa en el 4% abans que finalitzi l’any.
La renda fixa governamental aquest setmana manté les rendibilitat en un rang alt, el Bund va retrocedir una mica, situant el 10 anys en el 2,71%, i el Treasury americà a 10 anys es mantenia per sobre del 3,95%. Les previsions donen cada cop major probabilitat que els tipus terminals americans arribin al 5,5%.

Categories: General Tags: