Home > General > Eufòria als mercats

Eufòria als mercats

28/02/2023

Inici de la setmana amb alegria a les principals places borsàries. Així, ahir obrien amb fortes pujades, esborrant el to més negatiu de la setmana anterior després de les caigudes generalitzades de divendres degut a les dades de fortalesa dels Estats Units, que auguren pujades addicionals de tipus per part de la Reserva Federal. Les perspectives més optimistes en les previsions de beneficis contribueixen a mitigar el temor que la inflació es mantingui elevada tot i l’ alentiment del creixement.
Pel que fa a dades econòmiques que es van conèixer ahir, va destacar la dada de béns durables als Estats Units, que es va desplomar un 4,5% al gener, desfent el repunt del desembre que venia provocat per l’augment de comandes d’avions. Comparant la dada amb la del novembre s’observa que les comandes principals es van mantenir estables. A Europa es van conèixer dades de confiança econòmiques de la zona euro, en què s’observa un alentiment inesperat aquest mes, en contra de les expectatives de repunt. L’indicador ha caigut fins al 99,7 des del 99,8 del mes anterior, i el mercat esperava que pugés –menys optimista que el PMI–.
El canvi de tendència de les borses respecte de la setmana passada no es veu a la renda fixa, en què encara s’observen ampliacions de diferencials. Així, el bo alemany va arribar ahir a màxims des del 2011, tocant el 2,58% el de 10 anys. L’ampliació de rendibilitat no només ha succeït a Europa, als Estats Units a conseqüència de les dades del deflactor també es va observar un repunt del de 10 anys arribant a superar el 3,95%. Pel que fa a l’euríbor s’observen de nou pujades, situant-se en màxims del 2008, quasi arribant al 3,7%. A falta d’un dia de febrer la mitjana del mes arribaria al 3,5%. L’euríbor és una de les principals referències de tipus per a les hipoteques.

Categories: General Tags: