Home > General > Vigilant el consum personal americà

Vigilant el consum personal americà

25/02/2023

Ahir els mercats van estar marcats en gran part per la dada de preus de despeses de consum personal del mes de gener als Estats Units, un dels indicadors que més vigila la Reserva Federal que pot marcar quina serà la propera actuació de tipus al mes de març. Després dels diferents comentaris dels membres dels Bancs Centrals les darreres setmanes, hi ha indicis de pujades de tipus addicionals a les properes reunions.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, es va publicar l’índex de preus al consum del Japó, que va pujar fins al 4,2% al gener, a nivells màxims dels darrers 41 anys. El nou governador del BoJ va advertir que es deixarien de comprar bons si s’aconsegueix l’objectiu d’inflació del 2,0% a mig termini, encara que es va mostrar a favor de mantenir la política de tipus ultra baixos. A Alemanya es va publicar el PIB del 4t trimestre on s’observa la contracció de l’economia a finals d’any, situant el PIB real en un -0,4%, enfront del -0,2% de la lectura preliminar. És la primera contracció des del 1r trimestre del 2021. En el conjunt de l’any, el creixement del PIB va ser del 0,9%.
El final de la setmana va ser una data clau per a la publicació de resultats empresarial. Va publicar Tubacex, que va presentar els seus millors resultats dels darrers 14 anys, amb un benefici de 20,2 milions d’euros. Un altre que va destacar va ser Sacyr, que va tornar als beneficis; la constructora va obtenir un benefici net de 111 milions d’euros el 2022, en contrast a les pèrdues de 189 milions d’euros de l’any anterior. L’aerolínia IAG va decebre el mercat: tot i que els resultats superen les previsions, redueixen el deute net i les previsions per aquest 2023 han estat favorables, el mercat esperava més i va recollir aquests resultats amb pèrdues.

Categories: General Tags: