Home > General > Optimisme a Europa

Optimisme a Europa

24/02/2023

El mercat Europeu va obrir amb optimisme i va aconseguir tancar amb lleugeres pujades, després de la publicació de les actes de la Reserva Federal dimecres al vespre. En la publicació va destacar la postura de diversos membres de la institució, que avisaven que “la probabilitat d’una recessió el 2023 continua sent elevada”. Malgrat això, la gran majoria de membres estaven d’acord a realitzar la desacceleració en les pujades de tipus en línia amb el plantejat per la Fed, no obstant això alguns dels alts càrrecs van suggerir seguir amb una altra pujada de 50 punts perquè s’arribés abans a l’objectiu final. Les actes donen per fet que l’era de tipus elevats encara té bastant recorregut. En el document especifica que “els participants van observar que seria necessari mantenir una postura de política restrictiva fins que les noves dades confirmessin que la inflació estava en una senda descendent sostinguda cap al 2%, el que probablement portarà temps”.
Malgrat el risc macroeconòmic, també hi ha motius per a l’optimisme per a diversos membres de la Fed. “La relaxació de les restriccions a la Xina o un creixement de l’activitat econòmica en la zona euro més fort que l’esperat podrien donar suport a la demanda final als Estats Units.”
Pel que fa a dades macroeconòmiques, dijous es van conèixer dades del mercat laboral als Estats Units, la dada de petició de subsidi d’atur setmanal es van mantenir pràcticament sense canvis, per sota de les 200mil peticions. També es va conèixer la revisió del PIB del quart trimestre dels Estats Units que es situa en 2,7% des de 2,9%.
Des d’Europa es va publicar l’IPC del gener, que es va moderar i es situa en 8,6%, tot i que la inflació subjacent encara segueix elevada, i es va incrementar una dècima fins al 5,3 per cent.

Categories: General Tags: