Home > General > Els mercats continuen una jornada més sense un rumb clar

Els mercats continuen una jornada més sense un rumb clar

23/02/2023

Tímides vendes a Europa ahir amb l’Ibex mostrant el millor comportament relatiu en una sessió marcada per les dades de PMI, que podrien donar peu a més pujades de tipus per part dels Bancs Centrals. En aquest context, Wall Street, després de la forta baixada que va patir el dimarts, sembla que aquest dimecres la sessió ha arrancat amb un to positiu tot i que amb un rumb no gaire clar.
Aquest dimarts, el Nasdaq va caure un -2,5%, sent la seva pitjor sessió de l’any. Amb les caigudes d’aquestes tres últimes sessions, els principals índexs de Wall Street esborren les pujades que estaven registrant en aquest mes de febrer: el S&P aconseguia pujades al voltant del 3% fins a màxims de l’any enfront del gairebé 6% del Nasdaq fins al seu pic de l’exercici.
En divises, nou moviment devaluador en l’euro fins a nivells de 1,064 dòlars/euro des de 1,067 i en aquests moments cotitza en 1,065. En matèries primeres, després del rebot de la sessió anterior, el futur del Brent va retrocedir fins a marcar mínims 82,65 dòlars/barril i en aquests moments se situa en 82,7. D’altra banda, l’or es va mantenir estable a 1.835 dòlars/unça i ara cotitza en 1.845.
En renda fixa, ampliacions en el 10 anys americà de +11 punts bàsic. Fins al 3,93% després d’uns PMI’s preliminars de febrer millors de l’esperat i unes majors expectatives de pujades de tipus recollides en els futurs dels Fed Funds. A Europa, la referència alemanya va repuntar en rendibilitat +7 punts bàsics, fins al 2,52%,  i l’espanyol +8 punts bàsic, al 3,51%, en una jornada on va col·locar 5.000 M euros en un sindicat a 15 anys  i va tenir una demanda de 30.000 M euros.
Per últim, ahir també es va publicar l’indicador de confiança empresarial d’Alemanya, l’Ifo, que va tornar a millorar aquest mes de febrer per quart mes consecutiu. Amb aquest input es pot veure que Alemanya va sortint a poc a poc de la seva fase de debilitat.

Categories: General Tags: