Home > General > Inici de setmana tenyit de vermell en els mercats globals

Inici de setmana tenyit de vermell en els mercats globals

22/02/2023

Jornada de més a menys. Si dilluns els mercats europeus tancaven de color vermell però gairebé plans, els quals cotitzaven sense la referència dels Estats Units, ja que va romandre tancat per la festivitat del Dia dels Presidents, aquest dimarts els mercats europeus van aprofunditzar les baixades mentre que Wall Street marcava fortes caigudes en el global dels seus principals índex.
Les dades sòlides de l’activitat als EUA han tirat per terra les expectatives de la Reserva Federal. Així doncs, els inversors tenen “coll avall” que l’actual política monetària agressiva que està duenta a terme la FED està prop d’arribar a la seva fi. Amb la publicació d’aquestes bones dades de l’activitat es fa replantejar si realment s’està a prop de la fi del cicle de pujades de tipus, o si encara veurem episodis de tensió.
En aquest context, Bowman va apostar per pujades de tipus en les pròximes reunions donada l’elevada inflació, mentre que Barking va apostar per pujades de 25 punts bàsics per tal de mantenir certa flexibilitat. En canvi, Bullard va apuntar que no descartaria pujades de 50 punts bàsics per acabar arribant a un tipus màxim situat entre el 5,25%-5,5% el més aviat possible.
Des del BCE, Schnabel va apuntar que els mercats financers podrien estar subestimant la persistència de la inflació i, per tant, una actuació més contundent per part del BCE.
Des de la perspectiva geopolítica, l’administració de Biden estaria preparant una nova ronda de sancions contra Rússia enfocades als sectors de defensa, energia i financer.
A la Xina, el PBoC, el banc central xinès, va mantenir sense canvis els tipus d’interès de referència dels préstecs a 1 i 5 anys, situats al 3,65% i 4,3% respectivament.
A l’Eurozona, la confiança del consumidor del mes de febrer va millorar en línia amb el previst fins a màxims del febrer de l’any passat (data de quan va començar la guerra d’Ucraïna).

Categories: General Tags: