Home > General > L’economia americana mostra fortalesa

L’economia americana mostra fortalesa

17/02/2023

Ahir la borsa americana es va veure impactada per la publicació de la xifra de la inflació majorista i les xifres de l’atur setmanal, que allunyen la fi de les pujades de tipus als Estats Units. Amb la publicació d’aquestes dades el mercat va tornar al pessimisme i Wall Street començava la jornada amb caigudes del 1%. El mercat europeu es va veure impactat pel moviment americà, retallant els guanys amb l’obertura de Wall Street, encara que finalment va acabar la sessió en verd.
Les peticions d’atur setmanal als Estats Units es van situar de nou per sota dels 200.000 individus, en 194.000 concretament, i la referència prèvia era de 195.000, reflectint que la fortalesa del mercat laboral es manté. També es va conèixer l’índex de preus al productor (IPP), que va disminuir respecte al mes anterior, situant-se al 6% interanual. Aquestes xifres han provocat reaccions en el mercat de divises i es van veure moviments de depreciació del dòlar respecte a diferents divises. El canvi amb l’euro va arribar a nivells entorn a 1,065. També va provocar moviments en el deute governamental core. Així, el Bund va superar el 2,50% i el Treasury a 10 anys el 3,87%. Tampoc va deixar indiferent els membres de la Reserva Federal i es va pronunciar la governadora de la Fed de Cleveland, que va dir que ella amb aquestes xifres veu clarament la necessitat de noves pujades de 50 punts bàsics en la propera reunió.
Avui el mercat estarà atent a Europa, a les xifres d’IPC de França i la d’IPP alemanya. Des dels Estats Units destacarà la compareixença de diferents membres de la Reserva Federal, i els índexs de preus de importació i exportació. Pel que fa a resultats empresarials, avui publicaran la companyia de Luxe Hermes Internacional i la francesa Safran, entre altres.

Categories: General Tags: