Home > General > Reprenem l’optimisme a Europa

Reprenem l’optimisme a Europa

16/02/2023

Ahir els mercats europeus van recuperar el terreny perdut dimarts, tancant en positiu a les principals places borsàries.
Va destacar la publicació de la dada de vendes minoristes als Estats Units, les quals van pujar més del que esperava el mercat, demostrant la resistència de l’economia. Les vendes van augmentar un 3% respecte del mes anterior, sent el major augment mensual des del gener del 2022, impulsat per la compra d’automòbils i altres articles de consum.
Des d’Europa es va conèixer la producció industrial del gener, que va situar-se en un 1,1% al desembre comparat amb el mes anterior. La xifra ha estat cinc dècimes per sobre de les estimacions. Així, deixa la producció industrial mitjana de l’any 2022 en el 0,9% a la zona euro i en l’1,9% a la Unió Europea. Tot i la caiguda del desembre, el sector segueix funcionant relativament bé.
Després de la dada de l’índex de preus de consum dels Estats Units aquesta setmana, moderant la baixada de la xifra, que ha provocat que diferents membres de la Reserva Federal es pronunciïn indicant la necessitat de pujades addicionals en els tipus d’interès, recordem que el mercat està descomptant dues pujades addicionals a les ja fetes amb anterioritat, fet que provocaria que els tipus americans poguessin arribar a nivells del 5,25%.
El preu del Brent va seguir per tercer dia consecutiu amb retallades, situant el preu en el rang baix dels 84 dòlars per barril. Ni les retallades de producció de Rússia ni l’informe de l’OPEP, que estimava una demanda superior a la prevista, aconsegueixen contenir les caigudes en el preu del cru.
Avui destacaran les dades sobre el mercat laboral americà, l’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia i les dades del sector immobiliari amb les xifres de permisos de construcció als Estats Units.

Categories: General Tags: