Home > General > L’IPC americà decep

L’IPC americà decep

15/02/2023

Ahir es va conèixer l’esperada xifra de l’índex de preus de consum (IPC) dels Estats Units, situant-se en 6,4%, una dècima menys que el mes anterior (és la lectura més baixa des de l’octubre del 2021). La xifra ha estat per sota de les expectatives dels analistes, que era de 6,2%. La dada es va publicar previ a l’obertura americana, fet que va provocar que Wall Street desdibuixés les pujades, generant forta volatilitat amb anades i tornades del mercat. La dada americana va provocar incertesa entre els inversors i els analistes sobre quins serien els següents passos de la Reserva Federal sobre els tipus d’interès. També va generar volatilitat en la renda fixa governamental; el Treasury a 10 anys va repuntar fins a nivells de prop del 3,80% i el Bund europeu també va repuntar a nivells per sobre del 2,43%. També es va conèixer la dada definitiva del PIB de l’eurozona, que es va situar en un 3,5% el 2022.
Ahir hi va haver subhasta de lletres del Tresor espanyol a tres i a nou mesos, situant les rendibilitats a nivells rècord, ja que es va col·locar el de tres mesos al 2,52% (per sobre del 2,198% de la subhasta anterior), el nivell més elevat des del juliol del 2012. En les lletres a nou mesos la rendibilitat marginal ha arribat fins al 2,973%. Aquests nivells de tipus van acompanyats d’una demanda molt elevada. Els inversors particulars estan mostrant gran interès per la compra d’aquest tipus de deute atesa la seva elevada rendibilitat.
Avui el mercat estarà atent a l’informe mensual de l’Agència Internacional de l’Energia, i a Europa de cara a principi de la tarda hi haurà la compareixença de la presidenta del BCE, Christine Lagarde.

Categories: General Tags: