Home > General > Obrint la setmana amb optimisme

Obrint la setmana amb optimisme

14/02/2023

Aquesta setmana s’inicia amb pujades de nou als principals mercats, després de la consolidació lateral per sota dels màxims dels principals índexs borsaris la setmana passada, després dels comentaris més agressius de varis membres dels bancs centrals d’ambdós costats de l’Atlàntic. Els sectors més beneficiats la setmana passada van ser el sector de l’energia, amb la recuperació del preu del petroli després de l’anunci de retallada de producció de Rússia. I el sector bancari, amb les previsions de més pujades de tipus per part dels bancs centrals. Els més perjudicats van ser el sector retail i de béns de consum. Ahir obríem el mercat amb la notícia que el Japó designava K. Ueda de sorpresa (antic membre del BoJ) com a nou governador del Banc Central a partir del mes d’abril, provocant moviment a l’alça en el ien, situant el canvi amb l’euro a nivells per sobre de 142, i amb el dòlar per sobre de 132. I els bons locals també van pujar immediatament en conèixer-se la designació.
Ahir es van conèixer les previsions per al 2023 de la Comissió Europea, que sembla que són més encoratjadores. Per a Espanya eleva a l’1,4% el PIB per les perspectives d’expansió, incrementant-se amb respecte a les anteriors, de l’1%, situant l’economia espanyola entre les que més creixeran aquest any.
Seguint la problemàtica geopolítica, es coneix que els Estats Units van derrocar un nou objecte d’origen xinès, i com a conseqüència van anunciar que bloquejaven comercialment sis empreses xineses vinculades a la fabricació de globus.
Aquesta setmana el mercat estarà molt atents a la dada d’inflació dels Estats Units, que coneixerem avui, i el PIB de l’eurozona, en la compareixença de la presidenta del Banc Central, Christine Lagarde, demà.

Categories: General Tags: