Home > General > Optimisme als mercats

Optimisme als mercats

03/02/2023

Els mercats segueixen amb optimisme i les reunions dels bancs centrals han servit per revifar-los encara més. La renda variable mundial ha tingut un dels seus millor principis d’any. Ahir va ser el torn de la reunió del Banc Central Europeu, que va complir les previsions i va pujar els tipus 50 punts bàsics, situant la taxa en el 2,5%, nivells que no es veien des del 2008. El BCE ha anticipat que seguirà apujant els tipus en el curt termini, veient que encara la inflació esta lluny de l’objectiu del 2% marcat pel BCE, ja que la xifra del gener es va situar en un 8,5%. També es va produir la reunió del Banc d’Anglaterra, que va complir pujant uns altres 50 punts bàsics, portant els tipus fins al nivell del 4%, el més alt des del novembre del 2008.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir es van conèixer dades americanes. La productivitat laboral no agrícola va repuntar un 3% anualitzat el quart trimestre a conseqüència del ressorgiment de la productivitat, i els costos laborals unitaris van incrementar-se un 1,1% anualitzat. També es van conèixer les peticions de subsidi d’atur setmanals, situant-se en 183.000 persones, el nivell més baix des de l’abril.
La divisa, des de la reunió de la Fed i posterior al BCE, va viure moviments de volatilitat. Dimecres després de la reunió de la Reserva Federal el dòlar va afeblir-se fins a l’encreuament d’1,10 euros contra el dòlar, però després de la roda de premsa ahir de la presidenta BCE exposant que espera realitzar dues pujades addicionals probablement de 50 punts la del març, el mercat va corregir la pujada de dimecres de la divisa europea enfront del dòlar. Pel que fa a la lliura, també va experimentar un dia de força volatilitat després de la reunió del Banc d’Anglaterra.

Categories: General Tags: