Home > General > El creixement americà sorprèn positivament

El creixement americà sorprèn positivament

27/01/2023

El mercat va reaccionar positivament a la dada més esperada de la setmana, el PIB dels Estats Units, sent millor del que esperaven els analistes, reduint el temor a una forta recessió. Aquesta dada positiva s’ha sumat a la bona dada de peticions d’atur setmanal als Estats Units, situant-se en mínims des del maig. Els mercats europeus van obrir en positiu i van mantenir el to positiu fins al final del dia. La clau d’avui serà la dada de despeses de consum personal dels Estats Units, una mètrica que mira molt la Reserva Federal. També és publicarà la Confiança del Consumidor de la U. Michigan, i xifres de vendes d’habitatges als Estats Units. A Europa destacarà la xifra del PIB d’Espanya.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques rellevants d’ahir, va destacar la dada del PIB dels Estats Units, que creix amb força, situant-se en el 2,9% anualitzat en el quart trimestre. El mercat esperava xifres prop del 2,6%, per tant, la dada va animar els mercats. Les bones xifres va ser gràcies a l’expansió de la inversió privada en inventaris, també van avançar la despesa del govern federal i la inversió fixa no residencial. També es van publicar xifres del mercat laboral americà. Ahir es van conèixer les peticions de subsidis d’atur de la setmana sorprenent de nou, situant-se en 186.000 peticions, el nivell més baix des de principi de maig.
A la vegada, els resultats de Tesla van ser molt positivament recollits pel mercat. També va publicar American Airlines, superant el benefici  les expectatives. A tancament de sessió d’ahir van publicar Visa i Intel. Avui destacarà la publicació de les companyies Remy Cointreau i als Estats Units Chevron i Colgate Palmolive, entre altres.

Categories: General Tags: