Home > General > Atents avui al PIB dels Estats Units

Atents avui al PIB dels Estats Units

26/01/2023

Avui el mercat estarà molt atent a la xifra del PIB dels Estats Units, que marcarà, sens dubte, el sentit del mercat. S’espera que la dada estigui prop del 2,6%, des del 3,2% del mes anterior. Aquesta dada juntament amb la publicació del PCE (una espècie de deflactor de la inflació als Estats Units), una dada que la Reserva Federal segueix molt, marcarà molt les perspectives de pujada de tipus per a la propera reunió de principi de febrer.
Ahir va destacar la decisió del Banc del Canadà, que va pujar 25 punts bàsics els tipus, situant els tipus d’interès en el 4,5%, el seu nivell més elevat des de fa 15 anys. En aquesta reunió va obrir l’opció d’avaluar la possibilitat d’aturar les pujades en la propera reunió.
A Europa segueixen els comentaris de membres del BCE escalfant el mercat de cara a la propera reunió. Aquest cop va ser Fabio Panetta, que es va mostrar caut a l’hora d’apuntar noves pujades de tipus després de la reunió del febrer, mentre que G. Simkus (membre del consell de govern) es va mostrar a favor de pujades de 50 punts bàsics per les pressions salarials.
Segueix molt intens el mercat de noves emissions de renda fixa. Les emissions de deute que s’han realitzat dins de la Unió Europea i el Regne Unit ja superen els màxims anteriors registrats el gener del 2020. Les empreses i els governs estan aprofitant les condicions favorables de mercat per avançar emissions que tenen previstes durant l’any.
Pel que fa a resultats empresarials, es van conèixer els resultats de Boeing, que segueix en pèrdues per quart any consecutiu. També els van presentar AT&T o Microsoft, guanyant un 13,5% menys, i va indicar un menor dinamisme en el núvol. Avui destacarà la publicació de Visa, Mastercard, LVMH, American Airlines o SAP.

Categories: General Tags: