Home > General > Iniciant la setmana prèvia a la gran cita dels bancs centrals

Iniciant la setmana prèvia a la gran cita dels bancs centrals

24/01/2023

Aquesta setmana és la prèvia de la gran cita dels bancs centrals. A principi de febrer s’han de produir les reunions dels bancs centrals, tant la Reserva Federal, Banc Central Europeu o el Banc d’Anglaterra, per la qual cosa el mercat està atent a qualsevol declaració dels membres de les institucions. Ahir va tenir lloc la compareixença de la presidenta Christine Lagarde. Addicional als banquers centrals, tindrem dades del PMI i dijous l’estrella serà sens dubte el PIB dels Estats Units. La xifra que el precedeix va ser del 3,2% i s’esperaria que al desembre baixés a nivells de prop del 2,6%, però  caldrà veure la dada final. Aquesta setmana la borsa de la Xina restarà tancada per la festivitat del nou any lunar.
Al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, que es va celebrar la darrera setmana, entre les autoritats i els líders empresarials es van mostrar optimistes, i el Fons Monetari Internacional (FMI) va assenyalar que aviat creuen possible millorar la previsió del creixement mundial, per tant, hi ha un to força optimista.
Pel que fa a les commodities, el preu del petroli va tornar a sumar una jornada en positiu, el Brent mira de prop els 90 dòlars per barril, gràcies a les expectatives d’un fort increment de la demanda des de la Xina, després de la flexibilització de la seva política de covid zero.
L’euro manté la seva fortalesa contra el dòlar consolidant els seus nivells màxims relatius prop d’1,09, després del missatge del Banc Central Europeu de continuar apujant els tipus per contenir la inflació, encara a nivells elevats.
Aquesta setmana segueix la publicació de resultats empresarial del quart trimestre del 2022, destacant a Europa LVMH o H&M, companyies líders dintre del seu sector. Als Estats Units destacarien Microsoft, Verizon, Tesla, ASML, Boeing, VISA o Mastercard, entre altres.

Categories: General Tags: