Home > General > Setmana de consolidació

Setmana de consolidació

21/01/2023

Ahir les borses europees van obrir en positiu, després de les fortes correccions de dijous degut al to més dur del Banc Central Europeu i les dades macroeconòmiques dels Estats Units. Aquesta setmana ha estat de consolidació dels nivells, amb una mica de recollida de beneficis després de les fortes pujades d’aquest mes de gener.
La clau d’ahir van ser de nou les xifres d’inflació. Es va conèixer l’índex de preus de consum del Japó, que es va allunyar de l’objectiu i es va situar al 4%, nivells màxims des del 1981. També es va conèixer la inflació majorista a Alemanya, moderant-se menys del que esperaven els analistes. situant-se en el 0,4%.
La inflació és el focus dels bancs centrals, per tant l’evolució de preus és clau per anticipar les futures decisions sobre els tipus d’interès. Després de la publicació de les actes del BCE són més probables dues pujades de preu de 50 punts bàsics de nou al febrer i al març. I respecte als Estats Units, la vicepresidenta de la Fed, Lael Brainard, va reiterar la idea que encara és aviat per pensar que s’ha guanyat la batalla a la inflació, donat que el mercat laboral segueix molt fort i fins que això no se suavitzi és possible que la Fed hagi de mantenir els tipus en nivells elevats.
Aquesta setmana han seguit les publicacions de resultat de companyies americanes destacant dijous a tancament de sessió americana els de Netflix. Les xifres van sorprendre els analistes i el benefici va decebre, per contra el nombre de subscriptors  va ser molt superior. A la vegada, el CEO va presentar la dimissió com a conseller delegat després de 20 anys a la plataforma de streaming.

Categories: General Tags: