Home > General > El creixement americà torna a no decebre

El creixement americà torna a no decebre

23/12/2022

Avui el mercat estarà atent de nou a les dades macroeconòmiques americanes. En aquest cas tocarà veure l’evolució de les comandes de béns durables del mes de novembre, en què els analistes esperen un petit retrocés, els preus de despesa de consum personal subjacent i de nou dades del sector immobiliari després de les decepcions de les dades conegudes aquesta setmana.
Ahir el sentiment del mercat americà va arrossegar els mercats europeus, després de la publicació de la revisió del PIB dels Estats Units, revisant-se a alça, creixent un 3,2% anualitzat després de la primera lectura del 2,9%. El consum personal també es va revisar a alça significativament, pujant fins al 2,3% des de l’1,7%, amb una major despesa en serveis. Així, segueix veient fortalesa en la demanda dels consumidors i les empreses. El creixement dels salaris i les bones dades el mercat laboral han sostingut les despeses de les llars. La publicació del PIB juntament amb la publicació de peticions d’atur setmanal, que tornava a sorprendre els analistes, va provocar un gir de mercat, cotitzant-se la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) seguirà apujant els tipus més temps i a nivells superiors de les previsions més recents.
Des de l’Àsia arriben notícies sobre la Xina, on les importacions de microxips del novembre van caure al mínim dels dos últims anys per les restriccions dels Estats Units, mentre el creixement dels contagis preocupa l’OMS (tot i que el Govern no ha incrementat la xifra oficial de morts per covid-19 s’estarien formant cues en els crematoris). D’altra banda, el PBoC (Banc Central de la Xina) va apostar per una política monetària prudent, precisa i contundent, mantenint una liquiditat raonablement folgada, i fomentarà les fusions en el sector immobiliari per enfortir la solvència.

Categories: General Tags: