Home > General > Compte enrere per acabar l’any

Compte enrere per acabar l’any

20/12/2022

S’inicien les darreres setmanes de l’any, les borses europees inicien la setmana amb cautela i sense un signe clar després de les correccions de la darrera setmana de més d’un 3% als principals índexs europeus i d’un 2% a Wall Street, i amb els tancaments negatius a l’Àsia, on segueix preocupant la situació epidemiològica de la Xina.
Amb les pujades de tipus dels bancs centrals de la setmana passada i sobretot amb el seu discurs de més duresa, el BCE va assegurar que mantindria els tipus a nivells elevats fins aconseguir que la inflació torni a nivells del 2%, el seu objectiu. Tot això ha fet que l’euríbor 12 mesos, la major referència de les hipoteques a tipus variables, pugés arribant la seva evolució diària al 3%, un nivell que no s’havia registrat des de desembre del 2008, situant-se la mitjana mensual en 2,8%.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir es va conèixer la xifra de confiança empresarial a Alemanya, l’IFO, situant-lo en 88,6 al desembre en comparació amb el 86,4 d’octubre. Aquesta dada va sorprendre els analistes, sent la millor lectura des de l’agost. El govern ha aplicat i anunciat un seguit de estímul fiscals que estan recolzant l’economia. Aquesta setmana destacaran les publicacions de permisos de construcció als Estats Units avui i demà coneixerem la confiança del consumidor de la conference board, vendes d’habitatge de segona mà i inventaris de petroli als Estats Units, dijous el PIB americà, i divendres coneixerem xifres de vendes minoristes i dades sobre el sector immobiliari, amb dades d’habitatge noves.
Pel que fa a les divises iniciem la setmana amb l’eurodòlar prop d’1,06, després que la setmana passada arribés a marcar màxims de fins a 1,0735 després del missatge més hawkish del Banc Central Europeu.

Categories: General Tags: