Home > General > Setmana de més a menys davant les conclusions dels bancs centrals

Setmana de més a menys davant les conclusions dels bancs centrals

17/12/2022

El mercat ahir va seguir digerint les paraules del banc central i va iniciar el dia amb retallades generalitzades als principals mercats. Fins i tot les borses europees no han millorat ni amb la dada positiva del PMI de l’eurozona del desembre (xifra preli­minar).
Addicionalment a la volatilitat provocada pels bancs centrals, ahir s’ajuntava amb la famosa triple hora bruixa, fet que va generar que els volums quasi quintupliquessin els nivells normals del mercat, fet que pot provocar un increment de la volatilitat a curt termini. La triple hora bruixa és produeix el tercer divendres de març, juny, setembre i desembre, quan vencen els futurs i les opcions dels principals índexs borsaris als Estats Units.
L’IPC definitiu de l’eurozona es queda en un 10,1% per al mes de novembre, revisant-se una dècima a l’alça de la lectura preliminar, i el subjacent es manté al 5%. Tal com s’avançava, els PMI de l’eurozona milloren al desembre, situant el PMI manufacturer en 47,8 punts des dels 47,1 punts anteriors, i el de serveis en 49,1 punts des dels 48,5 anteriors. La sorpresa principal de la dada ha vingut de la mà del PMI d’Alemanya.
Des del Regne Unit les dades que es coneixen no són gaire esperançadores de cara a la campanya nadalenca. Les vendes minoristes cauen un 0,4% intermensual del volum de vendes minoristes, retornant la tendència a la baixa de la major par de l’any. Aquest període incloïa el Black Friday però no el Cyber Monday (que corresponia al mes de desembre).

Categories: General Tags: