Home > General > Cotitzant dubtes sobre els tipus d’ interès

Cotitzant dubtes sobre els tipus d’ interès

07/12/2022

El dia d’ahir es va viure amb dubtes als principals mercats, tornant el vermell a les principals places, digerint les xifres macroeconòmiques i avaluant si tindran efecte en la decisió de la Reserva Federal per moderar o no el ritme de pujades de tipus. La propera reunió serà el 14 de desembre, després que les xifres de la setmana anterior mostressin que el mercat laboral segueix molt fort. Els mercats dubten si es pujarà 75 punts o 50 punts bàsics.
Ahir ens vam aixecar amb les notícies que Austràlia pujava de nou els tipus d’ interès fins a situar-los en el 3,10%, sent el nivell més alt des del 2012, amb l’objectiu com la majoria de països de pal·liar l’elevada inflació, que està fent perdre poder adquisitiu a la ciuta­dania.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir va sorprendre el dèficit comercial als Estats Units tornant a repuntar. Va incrementar-se el seu dèficit en un 5,4% en comparació amb el mes anterior, és el segon repunt consecutiu després de cinc mesos a la baixa. Les exportacions van caure un 0,7% i les importacions van créixer un 0,6%.
Durant la setmana vàrem seguir tenint comentaris dels bancs centrals. Del BCE va parlar P. Lane, que comentava que s’esperava un pic de la inflació que arribi al primer trimestre del 2023 i confia que l’any vinent es moderi fins al 6%-7%. Recordem que la darrera xifra d’inflació es va situar en un 10%, sent la millor dada dels darrers 16 mesos, per tant unes xifres del 6%-7% tot i ser molt elevades suposarien una reducció important de les xifres actuals.

Categories: General Tags: