Home > General > Inici de mes amb certa esperança des de la Xina

Inici de mes amb certa esperança des de la Xina

02/12/2022

Ahir el mercat europeu va seguir l’estela positiva de Wall Street de dimecres, després que el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va tenir un to clarament dovish, ja que va deixar veure que prepara un alentiment del ritme de pujades de tipus al desembre, encara que va deixar clar que la institució mantindrà els tipus elevats per poder fer front a la inflació. A més, es va mostrar optimista de poder evitar que l’economia dels Estats Units entri en recessió arran de l’enduriment de la política monetària i el actius van rebre molt positivament aquestes paraules.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir van destacar des dels Estats Units les xifres del mercat laboral americà, situant-se millor del que esperaven els analistes. Les peticions d’atur han estat menors que les estimades i avui haurem d’estar atents a les xifres de creació de llocs de treball i a la taxa d’atur del novembre. Aquesta tendència també s’ha vist a l’eurozona, que ha presenta una taxa d’atur del 6,5%, una de les menors xifres. Pel que fa a l’activitat manufacturera de la zona euro, s’han conegut els PMI, situant-se en 47,1, per sota de les estimacions, però tot i això és la millor xifra des de fa dos mesos, recolzant l’esperança que la regió no es troba en una desacceleració tan severa com avançaven altres analistes, tot i que no cal oblidar que és el cinquè mes de contracció de la indústria europea.
Des de l’Àsia, la Xina dona senyals de reobertura econòmica i possibles mesures de relaxació de la política de covid zero, incentivant més la vacunació, permetent que els contagiats de baix risc realitzin la quarantena a les seves llars i no als emplaçaments del govern. Tot això fa que les notícies invitin a tenir certa esperança.

Categories: General Tags: