Home > General > Tots els ulls sobre les protestes a la Xina

Tots els ulls sobre les protestes a la Xina

29/11/2022

Ahir vàrem tenir correccions als principals mercats borsaris. Les correccions van estar provocades per les pors a l’impacte que poden tenir les protestes massives a la Xina en diverses ciutats després de l’increment de casos de covid i les fortes restriccions de moviment que això provocaria amb la política covid zero que té el país. En les darreres setmanes el país xinès ha vist incrementar els casos de covid, superant el pic observat el mes d’abril. Aquestes protestes podrien ser el major desafiament per al Partit Comunista des de les protestes de la plaça de Tiananmen el 1989.
La situació epidemiològica a la Xina ha provocat fortes correccions al petroli, que aguditza les caigudes ja viscudes la setmana anterior, caient prop del 3% ahir, pel risc que comporten les protestes en l’economia xinesa, en ser el principal demandant de petroli del món.
En el mercat de divises, l’eurodòlar aquesta setmana podrà tenir anades i tornades. Durant ahir es va veure enfortit el dòlar com a moneda refugi després de les notícies de la Xina, però sens dubte l’encreuament podria variar amb les diferents publicacions macroeconòmiques i d’activitat que s’esperen per a la setmana, sent les més rellevants la xifra avançada de l’IPC del novembre de l’eurozona que es publicarà demà, dijous la publicació de l’índex de preus de consum personal junt amb les despeses de les llars dels Estats Units (dada que observa molt atentament la Reserva Federal) i divendres l’informe d’ocupació no agrícola als Estats Units del novembre.
Les primeres notícies sobre xifres de consum del Black Friday són optimistes. Per exemple, les xifres que s’han conegut a Europa –com a Alemanya i als Països Baixos– han vist increment de les vendes i als Països Baixos amb increment de la despesa.

Categories: General Tags: