Home > General > Mirarem la salut del consumidor americà amb el Black Friday

Mirarem la salut del consumidor americà amb el Black Friday

26/11/2022

Ahir Wall Street tornava a obrir, encara que a mig gas, ja que només ho va fer mitja sessió.
Per fi arriba el Black Friday, l’inici de les compres nadalenques als Estats Units. Hi ha analistes que no són gaire optimistes amb les xifres que es poden obtenir degut a la pressió inflacionista, haurem d’esperar a principi de la setmana per conèixer més.
El Banc Popular de la Xina ha anunciat una segona rebaixa de 25 punts bàsic de la ràtio de reserves de dipòsits que aplicarà als bancs del país, alliberant uns 500.000 milions de iuans. Aquesta decisió s’ha pres per reduir els costos de finançament i consolidar l’economia.
A la Xina hi segueixen havent notícies d’increment de casos de covid i les restriccions associades a aquest increment afecten ja el 20% de la població, amb implicacions negatives en el creixement.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques europees, ha destacat la publicació del PIB d’Alemanya del tercer trimestre. La xifra ha sorprès en positiu els analistes lleugerament gràcies a una major despesa del consum minorista; també hem conegut els preus industrial d’Espanya, que han tornat a moderar-se, nou punts i mig per sota de les xifres registrades al setembre, principalment pel descens de l’energia, sent la menor pujada de la taxa des del setembre de l’any passat.
A Espanya, el Congrés va aprovar de manera definitiva els pressupostos generals de l’Estat del 2023, amb la major despesa de la història (198.000 milions d’euros).
El petroli està recuperant ter­reny perdut dels darrers dies, després dels comentaris de l’Aràbia Saudita i l’Iraq, on no descarten mesures addicionals a la ja anunciada per part de l’OPEP+ de retalls, per tal d’estabilitzar el mercat.

Categories: General Tags: