Home > General > Tot pendent de les actes de la Fed

Tot pendent de les actes de la Fed

24/11/2022

Avui estarem atents a la publicació de l’índex IFO de confiança empresarial d’Alemanya i de cara al migdia a la publicació de les actes de la darrera reunió del Banc Central Europeu, així com ho vàrem estar amb les de la Reserva Federal dels Estats Units.
Ahir també va destacar la xifra d’atur setmanal als Estats Units, que va decebre els analistes, situant-se les peticions de subsidi en 240.000 (representant un augment de 17.000 sol·licituds versus la setmana prèvia), sent el nombre més alt des de final del mes d’agost. Aquesta xifra es va avançar ahir atès que avui se celebra Acció de Gràcies i és una jornada semifestiva, així que la borsa només cotitzarà mitja sessió. Pel que fa a les dades macroeconòmiques, es van publicar els PMI de l’eurozona del novembre, que tornen a mostrar de nou contraccions, amb una xifra de 47,8, situant-se per cinquè mes consecutiu en territori contractiu. Durant la sessió d’ahir el preu del petroli es va veure arrossegat amb força, després que es conegués que la Unió Europea està discutint la possibilitat de limitar el preu del cru rus. Es parla de preus de 65 a 70 dòlars per barril, però n’hi ha d’altres que parlen que aquest topall podria ser més baix, fet que ha provocat fortes baixades del Brent.
Des de l’Àsia destaquen les notícies de la Xina, que feia saber que utilitzaria retallades oportunes en el coeficient de reserves obligatòries dels bancs, juntament amb altres eines de política monetària, per mantenir la liquiditat raonablement àmplia. A la vegada, des del Banc Popular xinès han publicat 16 mesures per recolzar la indústria immobiliària per alleugerir la crisi de liquiditat que afecta el sector des del 2020. Finalment, els mercats europeus van acabar tancant plans, sense cap direcció destacada, mentre que Wall Street, a les portes de la celebració d’una de les seves festivitats més celebrades, Acció de Gràcies, i del Black Friday, també cotitzava sense cap rumb destacat, amb el Nasdaq en verd i l’S&P-500 en vermell, en espera de les actes de la Fed.

Categories: General Tags: