Home > General > La setmana del Black Friday

La setmana del Black Friday

22/11/2022

Ahir vàrem conèixer que la petroliera estatal China Sinopec va signar amb Qatar un acord històric per garantir-se el subministrament de gas natural liquat per 27 anys de duració. Aquest acord arriba en un moment delicat per a Europa, sent el GNL una de les alternatives per afrontar amb garanties i sense talls energètics aquest hivern, atès que per Europa el GNL està sent l’alternativa al subministrament rus.
Pel que fa al mercat americà, aquesta setmana serà semifestiva, amb la festivitat d’Acció de Gràcies dijous cotitzant els mercats només mitja sessió i el posterior Black Friday, el qual sens dubte marcarà l’evolució dels mercats la propera setmana, quan es comencin a conèixer xifres del consum minorista americà.
Del calendari econòmic aquesta setmana destacaran demà les xifres de PMI de la indústria a Alemanya, Espanya, Regne Unit, l’eurozona i els Estats Units. També coneixerem xifres del mercat immobiliari americà amb les sol·licituds de permisos de construcció i les vendes d’habitatges nous després que les xifres de la setmana passada van continuar mostrant un marcat deteriorament, retrocedint per novè mes consecutiu les vendes d’habitatges de segona mà, que representen prop del 90% del mercat, i acumulen la major sèrie de caigudes mensuals consecutives des del 1999.
Pel que fa a la COP27, va finalitzar sense acords entre els països, principalment per les discrepàncies sobre la reducció dels combustibles fòssils. De positiu destaca l’acord per crear un fons per sufragar l’impacte del canvi climàtic als països pobres més afectats.
Pel que fa al canvi de l’eurodòlar, obre la setmana amb certa apreciació del dòlar, situant-se prop d’1,025, després de les bones dades macroeconòmiques als Estats Units, posant així en pausa l’apreciació de l’euro de les darreres setmanes.

Categories: General Tags: