Home > General > Continuarà la restricció monetària segons el BCE

Continuarà la restricció monetària segons el BCE

19/11/2022

L’inici de la sessió europea va estar marcada per la compareixença de Christine Lagarde, del BCE. La presidenta va donar un missatge de compromís amb la política restrictiva que la institució està duent a terme per domar la inflació, tot i que acabi afectant negativament l’activitat econòmica. Recordem que aquest any els tipus a Europa ja han pujat 200 punts bàsics i s’espera un altre augment d’entre 50 i 75 punts bàsics per la propera reunió, que tindrà lloc el mes de desembre.
Del calendari econòmic destaquem la publicació de l’evolució de les vendes minoristes al Regne Unit, les quals van sorprendre positivament amb un increment del 0,6% en el mes d’octubre, que contrasta amb l’anterior lectura de -1,5% i l’augment del 0,3% que esperava el consens d’analistes.
A les borses, el sentiment va ser majoritàriament alcista, ja que els inversors van continuar posant en preu els menors temors a una recessió profunda. L’Euro Stoxx 50 cotitzava entorn dels 3.900 punts, mentre el S&P 500 acariciava els 4.000 punts i el Nasdaq es movia sobre els 11.800 punts.
Pel que fa a la temporada de resultats del tercer trimestre, divendres van publicar noms, com ara la tecnològica xinesa JD.com, i diverses empreses espanyoles com ara Siemens Gamesa, FCC i Colonial. Per últim, l’EURUSD cotitzava estable entorn dels 1,0365, posant pausa a un mes de forta apreciació per la moneda única arran d’unes menors expectatives d’inflació als Estats Units.

Categories: General Tags: