Home > General > Mercats sense rumb

Mercats sense rumb

18/11/2022

Les tensions geopolítiques després de l’impacte d’un míssil (aparentment disparat per Ucraïna) a la frontera de Polònia (país membre de l’OTAN) i unes vendes al detall de l’octubre als Estats Units més fortes que l’esperat (que poden continuar encoratjant la Reserva Federal a apujar els tipus) van penalitzar les borses. Així, a l’Euro STOXX la majoria dels sectors van tancar en negatiu amb Energia i Assegurances registrant el millor comportament enfront de les majors caigudes d’Autos i Retail.
En divises, l’euro va continuar apreciant-se per sobre d’1,04 dòlars per euro malgrat l’increment del risc geopolític i en aquests moments cotitza a 1,037. En matèries primeres, el futur del Brent va retrocedir fins a 92 dòlars per barril i en aquests moments cotitza a 92,3. L’or va acabar la sessió europea estable, a 1.770 dòlars l’unça, i ara cotitza a 1.764 dòlars.
En renda fixa, nous estretaments en les rendibilitats sobiranes amb el bo de referència dels Estats Units, el Treasury, cedint 8 punts bàsics, fins al 3,69%, i el 10 anys alemany,    -11 punts bàsics, fins al 2,0%.
En clau macroeconòmica, als Estats Units les dades d’activitat d’octubre van mostrar un to mixt. Així, el consum es va mostrar resilient mentre que la producció industrial va retrocedir. La confiança del sector de la construcció residencial (NAHB) del novembre va caure per onzena vegada consecutiva i es va quedar prop de nivells de pandèmia.
Pel que fa als resultats de les eleccions midterm, els republicans han obtingut el control del Congrés dels Estats Units, en aconseguir els 218 escons necessaris i després que els demòcrates haguessin retingut el control del Senat. D’aquesta manera es confirma un govern dividit per als pròxims dos anys de l’administració Biden, fet que implicaria una baixa probabilitat de desplegament d’estímuls fiscals.

Categories: General Tags: