Home > General > El pitjor dia de l’índex Hang Seng de Hong Kong

El pitjor dia de l’índex Hang Seng de Hong Kong

25/10/2022

Iniciem una setmana en què el BCE serà el protagonista en l’esfera de la política monetària, ja que la institució haurà de decidir la magnitud de la propera pujada de tipus d’interès, que recordem que actualment se situen en 125 punts bàsics. En el terreny empresarial també hi hauran novetats, ja que després del tret de sortida del sector bancari, presentaran resultats trimestrals gegants estatunidencs com ara Microsoft, Amazon, Apple i Tesla, grans catalitzadors del mercat i sobretot de l’índex Nasdaq.
Entrant a comentar la sessió d’ahir, va ser destacable la gran davallada en els mercats xinesos afectats per la consolidació del poder del Partit Comunista, ja que en els últims anys ha tingut mà dura amb les grans empreses tecnològiques, com Alibaba o Tencent. Alhora, també es van publicar diverses dades macroeconòmiques, de les quals destaquem un creixement del 3,9% en el PIB, un augment en l’índex de producció industrial del 6,3% i una taxa d’atur del 5,5%. A Europa els índexs van rebotar amb força tot i que les publicacions de PMI de diverses regions del continent van apuntar una desacceleració pitjor que l’esperada. L’Euro Stoxx-50 va tancar el dia amb un increment de l’1,48%, superant la barrera dels 3.500 punts.
D’altra banda, als Estats Units el sentiment també era optimista a mitja sessió, però els guanys més moderats. Tot i la mala dada en el PMI manufacturer i de serveis, els inversors van cotitzar la possibilitat que la Fed pugui desaccelerar el ritme de pujades de tipus cap a final d’any.

Categories: General Tags: