Home > General > La volatilitat està de tornada

La volatilitat està de tornada

21/10/2022

Continua el caos al Regne Unit amb la dimissió de la ministra de l’Interior, la qual cosa suposa un nou cop per a la primera ministra, Liz Truss, i una escalada de tensió per a la Premier. És la segona marxa en un sol mes de govern i més del 15% dels seus diputats ja han firmat per demanar el cessament de Truss. Finalment, ahir al migdia Truss va presentar la seva dimissió després de 44 dies al càrrec.
Pel que fa al mercat de la renda fixa, sembla que després de la volatilitat viscuda durant tots aquests mesos ha tornat a la normalitat. El bo dels Estats Units, el Treasury a 10 anys, la referència mundial del mercat del deute, marcava ahir màxims de rendibilitat no vistos des de l’octubre del 2008, en plena crisis de Lehman Brothers, quan tocava el 4,1% de mitjana.
En el context dels mercats de valors, els inversors que eren més positius pel bon inici de setmana dels mercats dimecres topaven de nou amb la realitat i veient com, per enèsim cop aquest any, l’esperat rebot no arribava i no era més que una petita pujada dels mercats, aquesta vegada deguda a l’inici de la temporada de presentació de resultats del tercer trimestre.
Per últim, en el mercat de les divises, l’unça d’or registrava un lleuger repunt que feia que s’allunyés dels mínims, en un any en què el metall preciós daurat vivia una de les èpoques més baixistes des del 2013.

Categories: General Tags: