Home > General > Sorpresa positiva en el PIB de l’eurozona

Sorpresa positiva en el PIB de l’eurozona

30/07/2022

El dia va ser intens quant a publicacions macroeconòmiques. A Europa va començar amb la publicació del PIB de França, que va superar les expectatives avançant un 0,5% en el segon trimestre. A Espanya el creixement també va sorprendre a l’alça, augmentant un 1,1% trimestral. Tanmateix, l’IPC no va donar treva ja que va assolir nivells del 10,8% interanual, 4 dècimes per sobre del previst. A Alemanya el PIB es va mantenir invariable en el segon trimestre, cosa que indicava un creixement interanual de l’1,5%. Pel que fa a les dades conjuntes de la zona euro, el PIB va créixer un 0,7% trimestral y un 4% interanual, però, tot i que ambdues mètriques van superar les expectatives, l’IPC va escalar a màxims situant-se en el 8,9% interanual.
Del calendari econòmic estatunidenc destaquem la bona evolució de la despesa en consum personal i la confiança del consumidor que mesura la universitat de Michigan, fet que reflecteix la fortalesa de l’economia americana tot i la desacceleració de les dades a les quals feia referència la FED en la reunió d’aquesta setmana.
Pel que fa a les borses, els indexes es van tenyir de verd per tancar una setmana força positiva. L’Euro Stoxx 50 girava entorn els 3.700 punts, mentre que l’S&P 500 assolia els 4.100 punts. Els bons informes de resultats empresarials del segon trimestre van impulsar l’optimisme, sent Amazon i Apple els principals protagonistes en aquest sentit.
Per últim, l’EURUSD cotitzava estable en nivells d’1,0196.

Categories: General Tags: