Home > General > Recessió tècnica als Estats Units

Recessió tècnica als Estats Units

29/07/2022

Molt s’està parlant en els darrers dies de si l’economia entrarà o no en recessió, fins i tot aquesta preocupació ha començat a superar la de la inflació i ha fet que en les últimes setmanes actius refugis com el deute governamental o el dòlar s’hagin apreciat.
Doncs bé, ha arribat el dia en què la principal economia del món, els Estats Units, ha entrat en recessió tècnica, que vol dir que dos trimestres seguits ha presentat una contracció del PIB. La publicació la vam conèixer ahir a les 14.30 CET i va indicar un retrocés del 0,9% en els béns i serveis produïts pel país en el segon trimestre de l’any. La xifra va sorprendre el consens d’analistes, que esperava un avenç del 0,5%. D’altra banda, les noves peticions de subsidi d’atur es van situar lleugerament per sobre del previst, concretament en 256K.
El dia anterior després de pujar els tipus d’interès 75 punts bàsics, la FED ja va posar de manifest una major preocupació per l’evident desacceleració de les dades econòmiques i, en aquest sentit, van decidir prendre un enfocament “reunió a reunió” de cara a decidir els pròxims moviments, sense donar un guidance tan clar com fins ara.
Del calendari econòmic europeu destaquem la dada d’IPC d’Alemanya del mes de juliol, que un cop més va apuntar al fet que la pressió sobre els preus no afluixa perquè va ser del 0,9%, 3 dècimes per sobre de l’estimat.
Pel que fa a les borses, el dia va ser força optimista a Europa amb augments d’entorn un punt percentual, mentre que als Estats Units els guanys eren més moderats però també generalitzats.

Categories: General Tags: